Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

Nyilvántartásba vételhez kötött tevékenységek: Rapid poszt

  •  Vállalkozz!
  • 2016-02-05 19:05:00
  • Gál Andrea
A vállalkozás alapításával egy időben, meg kell választani a vállalkozásunk fő tevékenységét, melyet meg kell jelölnünk a cégbízósághoz beadásra kerülő dokumentációban.

 

A gazdasági társaságokról szóló törvény a vállalkozások tevékenységét három nagy csoportra osztja:

 

  • tiltott tevékenység
  • korlátozás nélkül, szabadon folytatható tevékenység
  • feltételekhez kötött tevékenységek.

 

De mit jelentenek a fentiek? Az első két pont mindenki részére egyértelmű, de a harmadik? A feltételhez kötött tevékenységet, csak azon gazdasági társaság folytathat, ha bizonyos feltételeknek meg tud felelni.

 

Nyilvántartásba vételhez kötött tevékenységek

Ebben az esetben a gazdasági társaság addig nem kezdheti meg a tevékenységét, amíg az adott jegyzékben nem szerepel. Ebbe a kategóriába tartozik pl.: az utazásszervezés, csomagküldő, ingatlanközvetítő vagy tolmácsolási tevékenység stb.

 

https://www.nyilvantarto.hu/evig/LekAdoszamAlapjan.action

 

Ha kérdésed van, keress minket!

 

Vállalkozásra fel!

Gál Andrea

Vállalkozz Itthon!http://www.vallalkozzitthon.hu

Megosztás
Mi is az a cégjegyzék?
Tegnap a telephely, székhely…bejegyzés fontosságáról írtam és többször említettem a cégjegyzékszámra történő hivatkozásomat.
   2016-02-10    Vállalkozz!
Székhely, telephely fióktelep... Mit is jelentenek?
Vállalkozás megalapítása előtt vagyunk és felmerül a kérdés, hogy hol legyen a céged székhelye? Egy vállalkozás székhelye a cég levelezési címe, azaz az a hely, ahol a cég üzleti és hivatalos iratainak átvétele és őrzése zajlik.
   2016-02-09    Vállalkozz!
Vállalkozás vs. Működési engedély
Bizonyos gazdasági tevékenységek folytatásához hatósági engedélyre van szükség. Az adott tevékenység tehát kizárólag az engedély birtokában végezhető.
   2016-02-02    Vállalkozz!