Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

Vállalkozás indítás: tippek, hogy ne süllyedj el, mint egy lyukas fenekű csónak!

  •  Vállalkozz!
  • 2015-06-30 17:10:00
  • Rácz-Akácosi Attila
A vállalkozás indításakor a legtöbben két nagy hibát követnek el: az egyik a költségek és bevételek helytelen tervezése, a másik pedig az, hogy nem számolnak a bürokráciával.

Ahhoz, hogy ezt a két súlyossá válható okot kiküszöböld, fogadd meg tanácsainkat, és vállalkozásod sikerre lesz ítélve!

A költségek és bevételek tervezése nem egyik napról a másikra megy.

Nagyon alapos körültekintést és odafigyelést igényel egy ilyen terv elkészítése, ráadásul a szakemberek szerint legalább háromféle változatban kell, hogy elkészüljön.

A költségek mindig változnak még úgy is, hogy valami állandónak nevezhető tevékenységet szeretnél elkezdeni. Változnak az adók, a járulékok, azok mértékei is nőhetnek  – jelentős többségük évente más nevet kap, vagy a százalékos meghatározása változik. De volt már arra is példa, hogy évközben is bevezettek egy-egy új adófajtát. Tehát ezzel is számolnod kell!

A költségek között található állandó költségek – bérleti díjak, szoftverek jogdíjai, stb. – is évente változnak, ezekre is oda kell figyelned.

A vállalkozásod indításakor már eleve olyan költségek merülhetnek fel, melyekkel nem számoltál odáig, és nagy meglepetés lesz a vége, mikor a költség oldalt átnézed, és egyik-másik tétel talán túlmutat az elképzeléseiden. Ezért kell alaposan megtervezni a költségeket…

A bevételek tervezésekor is érvényes a háromféle megközelítésű terv elkészítése:

  1. a pesszimista,
  2. az optimista és
  3. a vágyott

tervek kiszámolása adja a reális, végrehajtható bevételi tervet.

Ez alapján már el lehet gondolni, hogy mit kell ahhoz tenned, hogy az arany középutat kijelölő tervet végrehajtsd, elérd a céljaidat.

A bürokrácia a vállalkozás gyilkosa, főleg Magyarországon. Egyszerűen nincs olyan hivatal, iroda, amely egyszerre elsorolja, leírja neked, hogy a vállalkozásod indításához milyen engedélyekre, regisztrációra van szükséged. Nincs egy olyan központi, a kis- és középvállalkozásokat segítő iroda, amely elmondja neked, hogy milyen hitelekhez juthatsz hozzá, milyen feltételeknek kell megfelelned.

Ezekért az információkért neked kell utánajárnod, megkeresned, elintézned, és fizetned. Tehát az engedélyeket, és egyéb okiratok, regisztrációk beszerzése, elintézése is a te feladatod, és ha nem vagy alapos, akkor bizony sokat csúszhat a vállalkozásod indulása.

Ha e kettő buktatóra odafigyelsz, akkor a céged indítása már sínen van, csak a te kitartásodon múlik, hogy hogyan tovább!

Sok sikert, jó üzleti tervezést!

Lájkold a cikkünket, ha tetszett!

Rácz-Akácosi Attila

Web: motivator.ma

Telefon: 06-20-277-3889

Megosztás
20 érv, miért vágj bele még ma az üzleti életbe!
Szinte az összes vállalkozó hallotta már ezt a mondatot valamelyik közeli ismerősétől, “barátjától”: ”Ne vágj bele… túl kockázatos!”. Azonban ha nem vágnak bele, másokra hallgatnak és nem önmagukra, nem tartanának ott ahol most vannak. Sokan azért nem mernek belevágni egy...
   2015-10-07    Tippek
Így hozhatsz létre közösséget az üzleteddel!
Ma a kis cégek szinte egyetlen célja, hogy túléljenek. A kétségbeesett próbálkozások jó dolgokat is hoztak, például új utak születtek a vevők felkeresésére és a szükségletek kiaknázására. Ez nem más, minthogy helyi közösségeknek adnak bizonyos szolgáltatásokat szívességből,...
   2015-09-15    Tippek
Üzleti tervezés, így csináld profin, hogy minden oké legyen!
Először is: az üzleti terv nem doktori disszertáció! Tudni kell, hogyan lehet megírni egyszerűen, mindenféle túlbonyolítás nélkül. Üzleti tervet készíteni régebben nem volt nagy divat: elég ritkán készítettek az emberek ilyeneket, mára viszont minden vállalkozónak kell, hogy legyen...
   2015-07-10    Vállalkozz!