Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

20 érv, miért vágj bele még ma az üzleti életbe!

  •  Tippek
  • 2015-10-07 10:00:00
  • Rácz-Akácosi Attila
Szinte az összes vállalkozó hallotta már ezt a mondatot valamelyik közeli ismerősétől, “barátjától”: ”Ne vágj bele… túl kockázatos!”. Azonban ha nem vágnak bele, másokra hallgatnak és nem önmagukra, nem tartanának ott ahol most vannak. Sokan azért nem mernek belevágni egy vállalkozás elindításába, mert félnek a következményektől.

 

Nem mindenki születik gazdagnak, jómódúnak. Ezen azonban jogod és lehetőséged van változtatni. A kérdés: elég bátor vagy hozzá, hogy lépni merj?

 

Hadd segítsünk most 20 érvvel az Entrepreneur segítségével, hogy miért is akard mielőbb meghódítani az üzleti világot!

 

1. Szabadidő

Mire valóban sok szabadidőnk lesz , az eltarthat egy ideig, azonban a kemény munka meghozza a gyümölcsét. Nem utolsó sorban akkor mész szabadságra, amikor akarsz, és akkor tartasz pihenőnapot, amikor a kedved tartja.

 

2. A saját sztorid

Amikor valaki kérdezi, miért és hogyan hagytam fel az alkalmazotti élettel, jó érzés elmesélni, miket értem el, hogyan tettem, és mennyi munkát fektettem bele. Ez egy olyan érzés, amit az összes ügyes vállalkozó szó szerint imád. Neked is lehet ilyen sztorid!

 

3. Támogatás

A vállalkozóknak (szabadúszóknak is) van lehetőségük olyan komoly pályázatokra (értsd sok pénzre) jelentkezni, támogatásokat kapni, amikről egy munkavállaló álmodni sem mer. Komoly pénzek, komoly projektek, még több felelősség és munka, de utána: szabadság…

 

4. Önbizalom

Ha felépítünk valamit, ami sikeressé válik, az boldogsággal, önbizalommal tölt el. Ha elérjük a célt, elmondhatjuk hogy, “Ezt megcsináltuk!”. Az önbizalom a sikerekből táplálkozik, és a még nagyobb sikerek alapját képezi.

 

5. Gondoskodás

Ha gyári munkások, irodai asszisztensek vagyunk, sajnos nem igen tudunk az utódainkra hagyni komoly dolgokat, komoly egzisztenciát (legfeljebb hiteleket). Azonban ha van egy sikeres vállalkozásunk, az már tovább tud öröklődni generációról-generációra. És ezzel nem csak az anyagi jólétet adjuk tovább, hanem egy életstílust is, ami egy kiegyensúlyozott élet alapja lehet.

 

6. Igazi biztonság

Voltál már elbocsátva, kirúgva, leépítve? A vállalkozói biztonság abban rejlik, hogy a saját főnököd vagy, addig csinálod, amíg akarod, és nem kell aggódnod, mikor dönt úgy a főnököd, hogy “holnaptól nem kell bejönnöd”. Vállalkozóként sokkal jobban tudsz előre tervezni akár évekre is, és sokkal rugalmasabban reagálhatsz a gazdasági helyzet változásaira.

 

7. Kapcsolatépítés

A vállalkozók sokat kommunikálnak, sokat figyelnek más vállalkozókat. Szeretnek  tájékozódni a másikról, hogyan vezetik ők a saját cégeiket, és miben különböznek a megoldások. A jó vállalkozó sokat tanul másoktól, barátokat szerez, amivel még többet segíthet az üzletének.

 

8. Jót tenni

Ez nem kötődik annyira a vállalkozói élethez (inkább személyiség kérdése), azonban te döntöd el hova rakod a megkeresett plusz pénzed, és kiken segítesz. De az biztos, hogy nagyon jó érzés, ha tudsz olyanokon is segíteni (mert van pénzed, van lehetőséged rá), akik nálad sokkal rosszabb helyzetben vannak.

 

9. Újdonságok

Az emberek többsége szereti az újdonságokat és változatosságot a saját életében. Ha van egy vállalkozásod, azt bármikor megújíthatod, átalakíthatod, új külsőt és új fókuszt adhatsz neki, amikor csak akarsz.

 

10. Mentorálás

Az üzleti világban sokaknak volt mentora, így sokan szeretnének egyszer maguk is mentorrá válni. Vannak, akik szerint az legjobb érzés, hogyha mások akarják megtanulni, hogyan érted el a sikereidet, és ők is ugyanúgy akarják csinálni.

 

11. Szakértőnek lenni

Ez a mentorálásból fakad: itt jövünk rá, hogy mennyit fejlődtünk mióta belevágtunk az üzleti életbe, és mennyire jók lettünk abban, amit csinálunk.

 

12. Képességek

Az üzleti életben nem mindenkinek sikerül rögtön elsajátítania a SEO, a közösségi média, “píár”, és az összes többi, ma már szükséges online/offline marketinges alapismereteket. De idővel mindenki felismeri, hogy különböző iskolák nélkül is képes az ilyen ismeretek logikáját megérteni az élet eddigi tapasztalatai alapján.

 

13. Fejlődés

A vállalkozót saját elhatározásai szabaddá teszik, amivel még több energiát tud meríti a munkájából, ami pedig arra készteti: vágjon bele még nagyobb dolgokba, bővítse cégét, fejlesszen és merjen nagyobb dolgokat is elkezdeni. És így tovább, és így tovább …

 

14. Elismerés

Ez soha nem lehet a fő ok arra, hogy valaki belevágjon az üzleti világ meghódításába, de nagyszerű érzés, amikor elismerik amit csinálsz, és díjat vagy kitüntetést kapsz érte, országosan vagy éppen csak helyileg.

 

15. Anyagi függetlenség

Legyünk őszinték: ez a legfőbb ok, amiért az emberek saját vállalkozást indítanak. Mert ez egy jó dolog, mindenki tudja!

Az idősebb éveinkre magunknak kell gondoskodnunk magunkról, és nem mindegy, hogy az államnak és az aktuális kormánynak leszünk kiszolgáltatva, vagy felépítettünk valamit és felhalmoztunk annyi pénzt, amiből nyugdíjasként is vígan, boldogan élhetünk.

 

16. Döntési lehetőség

Vannak olyanok, akik egy idő után úgy érzik, eladják a cégüket, mivel az nem termel elég profitot. Ilyenkor szabadon át lehet gondolni, hogy valóban megéri eladni-e a céget. Voltak olyan vállalkozók, akik egy cég eladása után még sikeresebbet hoztak létre, és voltak olyanok is, akik a cég profilváltásával értek el sikereket. A döntés lehetőség mindig a mi kezünkben van, nem mások döntenek a sorsunkról.

 

17. Változtatni a világon

Sokan viccelődnek azzal, hogy minden vállalkozó meg akarja változtatni a világot. Nehéz elképzelni, hogy valaki egy kisebb üzlettel vagy akár valami mással képes a világon változtatni, azonban mégis vannak olyan üzletemberek: Elon Musk, Bill Gates, vagy Sergey Brin (a Google egyik alapítója) a sok név közül, akiknek valóban szerepük volt/van abban, ahogyan a világ ma működik.

 

18. Munkahelyteremtés

Ha sikeres vállalkozást hozol létre, ahhoz egy idő után munkatársakra van szükséged, hogy üzemeltesd. Ha sok alkalmazottad van, vagy sok alvállalkozónak adsz munkát, rájössz, hogy felelős vagy értük. Te biztosítod a megélhetésüket, ami bizony felelősségtudattal jár, ám egyben jó érzés is.

 

19. Saját márka

Ha egy cég, termék, vagy szolgáltatás ismertté válik, az a tulajdonosnak nagyon jó érzés. Mikor a céged ismertté válik, az egyrészt büszkeségre ad okot, másrészt több pénzt is fog hozni a kasszádba. Építs brand-et!

 

20. Ok

Azért került ide ez a pont, mert valóban van okod azt gondolni, hogy képes vagy sikeres vállalkozást építeni. Ha úgy érzed, vágysz az előző pontok közül valamelyikre is, ne félj belevágni! Eleinte talán nehéz lesz, de később a felsorolt pontok közül idővel mindegyiket megtapasztalhatod. Hidd el, megéri!

Forrás : Entrepreneur

A címlapkép forrása: fanpix.net

 

Jó döntést és sok sikert! 

 

Rácz-Akácosi Attila

Web: motivator.ma

Telefon: 06-20-277-3889

Megosztás
Vállalkozás indítás: tippek, hogy ne süllyedj el, mint egy lyukas fenekű csónak!
A vállalkozás indításakor a legtöbben két nagy hibát követnek el: az egyik a költségek és bevételek helytelen tervezése, a másik pedig az, hogy nem számolnak a bürokráciával.
   2015-06-30    Vállalkozz!
Miről kell döntenem vállalkozás alapítása előtt?
Még a bejegyzés előtt döntened kell arról, hogy milyen formában adózzon majd céged: az általános adószabályok mellett ugyanis több, kifejezetten a kisvállalkozások számára kialakított és kedvező adózási konstrukció közül választhatsz.
   2015-06-12    Adózóna
Vállalkozásra biztatják a fiatal tudósokat
Piaci szemlélettel és pénzügyi támogatással segítik a vállalkozóvá váláshoz a PPKE ITK hallgatóit.
   2015-04-14    Vállalkozz!