Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

Változtass az életeden!

  •  Vállalkozz!
  • 2015-04-08 15:50:00
Sajnos mind az üzleti világban, mind a hétköznapi életünkben legtöbbször mi magunk vagyunk a legnagyobb ellenségünk. Olyan döntéseket hozunk, amiket nem is szeretnénk; leromboljuk saját magunkat, ahelyett, hogy felépítenénk; vagy újra és újra elkövetjük ugyanazt a hibát.

 

Apró, bosszantó hibáknak, véletlen balszerencsének tűnhetnek, de éppen ezek a kicsinek tűnő bosszúságok lehetetlenítik el a leghatékonyabban a hosszú távú sikereinket. Azonban ennek nem feltétlenül kell így lennie. Ha változtatsz a hozzáállásodon, akkor az életed minden területére kihatással lesz, így hagyd másokra a kifogások gyártását, és lépj a tettek mezejére! Hogy hogyan?

Mutatjuk is:

 

Vedd végre észre, hogy az élet egy nagy kaland! Nem láthatod előre minden egyes pillanatát, de nem is kell. Rövid ideig vagyunk itt, fejezd be hát az állandó tervezgetést, és hagyd el a komfort zónádat, mert csak így tudod kihozni a legtöbbet az életedből! Márpedig ezt akarod, ugye?! (Segítünk, igen!)

 

Ne legyél öntelt, mert az szükségtelenül a bukásodhoz fog vezetni! Az elbizakodottság vaksághoz vezet, és a világ túlontúl gyorsan változik körülötted ahhoz, hogy ezt a luxust megengedhesd magadnak.

 

Legyél kedves, és becsületes, és bánj másokkal úgy, ahogy szeretnéd, hogy mások bánjanak veled. Az élet így vagy úgy, de MINDIG igazságot szolgáltat, és ugye nem akarod, hogy a rossz oldalon állj?!

 

Mindig tűz ki új és új célokat magad elé! Az élet az álmokról szól, és arról, hogyan valósítod meg ezeket… Mindegy, hogy ez egy vezérigazgató poszt, vagy egy új Playstation 4 konzol, üldözd ezeket, és amint eléred bármelyiket is, minden erőddel fogj bele egy újabba! Ne feledd, az álmok nélküli életed bele fog szürkülni a mindennapok ködébe, miközben a valóság ezzel szemben milliónyi színek őrült kavalkádja!

 

SOHA. NE. ADD. FEL! Nem egyszer, és nem kétszer hangsúlyoztuk már, de ezt soha nem lehet elégszer elmondani. Az élet már csak ilyen, az ember olykor nyer, olykor veszít… Nem attól leszel valójában sikeres, ha amihez nyúlsz, az egyből arannyá változik a kezedben, sőt... Ha így történne, akkor valószínűleg tündérországban élsz, nem a valóságban, és éppen itt lenne az ideje az ébredésnek! A valóság teljesen más, akkor élsz, akkor alkotsz igazán, ha képes vagy tanulni a hibáidból, és felhasználva azokat törsz előre tovább! Nem az a lényeg, hogy hányszor buktál el, hanem az, hogy hányszor kelsz fel utána.

 

Mindig előre, és csakis előre nézz! Ha nem tudsz gyermeki lelkesedéssel fordulni a munkádhoz, akkor nem is tudsz száz százalékot belerakni, és ez hosszútávon személyes kapcsolataid romlásához is elvezethet. Ha hátra tekintesz, akkor nem fogsz rájönni, hogy mire is vágysz igazán, és akkor nem is tudsz tenni ezért semmit! Ezt akarod? Szerintünk nem!

 

Ne legyél arrogáns! Valószínűleg nem tudsz a vízen járni, de akkor miért képzeled magad mindenhatónak?! Ha nem képzeled magad annak, akkor miért viselkedsz úgy?! Nézz bele a tükörbe, és sürgősen változtass a dolgokon, ha eddig mindentudónak hitted volna szerény személyedet… Segítünk, nem vagy az!

 

Ne halaszd a dolgaidat másnapra! „Ej, ráérünk arra még!” Ismerős? Vállalkozóként az egyik legnagyobb ellenséged a tétlenséged, ne hagyd, hogy lustaságtól, vagy bármi más indoktól vezérelve halogasd a szükségszerűen bekövetkező dolgokat! És ugyanígy járj el minden fontos ügy kapcsán az életedben!

 

Bátorság! Az élet tele van általad előre nem megjósolható tényezővel, természetes, hogy ódzkodsz belefogni valamibe. Azonban az ilyenkor keletkező gombóc nem más, mint egy újabb kihívás, egy próba, hogy tényleg érdemes vagy a sikerre, boldogságra. Ha a félelem megbénít, akkor nincs más hátra, változtass életpályát, mert vállalkozóként nem lehetsz sikeres! Egy igazi vállalkozó ugyanúgy fél, mint te, azonban ezt legyőzve fejest ugrik az ismeretlenbe, így bizonyítva rátermettségét. Ha nem veszel egy mély levegőt, és nem veted bele magad „az élet csatájába”, akkor bukásod mellett örökké bánni fogod az elszalasztott lehetőséget. Mi nem ezt akarjuk, és szerintünk te sem, előre hát a győzelemért!

 

Megosztás
Nulláról igazi vállalkozó: Így érheted el
Vállalkozónak lenni sokkal több annál, minthogy van egy ötleted aztán alapítasz rá egy céget, vagy éppen igényelsz egy egyéni vállalkozói igazolványt és majd lesz, ahogy lesz.
   2015-07-16    Vállalkozz!
Vezetőnek lenni
Egy jó vállalatvezető egyik, ha nem a legfontosabb tulajdonsága, hogy félre tudja tenni az „egót”, és meghallgatja mások véleményét is.
   2014-12-12    Vállalkozz!
Tíz dolog, amit mindenféleképpen kerülj el, ha sikeres vállalkozó akarsz lenni.
Beszélhetünk fociról, választásokról vagy éppen egy vállalkozásról, egy dolog biztos, hogy mindig lesznek győztesek és vesztesek.
   2014-11-27    Vállalkozz!