Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

A 15 perces blogger

  •  Webes varázslatok
  • 2015-08-01 11:25:00
  • Rácz-Akácosi Attila
Ha blogot vezetsz, biztosan szembesültél már azzal, hogy néha túl sok időt vesz el az írás: nincs témád, nincs ihleted, csak kínlódsz a billentyűzet felett. Ha gyakran vagy így, akkor ezt a cikket könyvjelzőzd be, mert sokszor lesz hasznodra az alábbi tanácsok miatt!

1. Kapd elő a jegyzeteidet!

Rendkívül praktikus dolog jegyzetelni. Amikor eszembe jut valami nagyon ütős dolog, az éppen kezem ügyében lévő eszközre/eszközbe írom, legyen az mobil, táblagép (az Evernote programot használom a tabomon), laptop, vagy akár egy darab cetli. Ha van rá lehetőséged, tedd ezt te is, és akár rövid vázlatpontokat is írhatsz az ötlethez, mert később könnyen lehet ezekből izgalmas posztot írni.

2. Mobil?!

Szinte mindenkinek van olyan telefonja, amivel lehet videózni, fotózni, hangot felvenni. Ha te is rendelkezel ilyennel, akkor használd ki a lehetőségeit! Ha látsz érdekes, a szakterületedhez kapcsolódó történést, azonnal rögzítsd, sőt akár villáminterjúkat is készíthetsz a helyszínen. Nem lesz olyan minőségű, mintha egy stáb készítette volna, de ettől lesz “élő”, és valóságos ízű a felvételed. Írd alá, hogy a felvétel mobillal készült, mert az eseményt/látottakat mindenképpen meg akartad osztani az olvasókkal.3. Légy aktuális

Állíts magadnak össze egy olyan oldalt, ahol a legjobb blogok RSS-eit gyűjtöd össze. Ha érdekeset látsz, reagálj rá mindenképpen, akár pontokra bontva, és elemezgetve az eredeti írást.  Ha csak különböző kulcsszavakra vadászol a hírek között, a Google Alerts szolgáltatása ingyen küld email értesítést, ha a megadott szavak felbukkannak a médiában.

Tipp: friss hír írása blog módra

  1. Kezd egy gyors összefoglalóval, maximum 4-5 mondatban foglald össze a hírt (akár forrással)!
  2. Tedd hozzá szakértői véleményedet, meglátásaidat!
  3. Tedd hozzá személyes, hétköznapi emberi véleményedet.
  4. Kérj véleményt az olvasóidtól!
  5. A forrás megjelölését se hagyd ki: mit, hol mikor fotóztál/videóztál, vagy honnan van az értesülés.

4. Szemlézz a kommentek között

Biztosan van olyan komment a blogodon, amire nem lehet egyetlen mondattal válaszolni. Tehát: ha hosszabb választ szeretnél írni, akkor azt külön blogbejegyzésben tedd meg.

Ugyanez a helyzet, ha egy-egy téma gyakran merül fel a hozzászólások közt. Vagyis figyeld a témák gyakoriságát is, és időről-időre írj összefoglalást ezekről is.

5. Videók

Néha elég egy-egy jó, a témába illő videót ajánlanod az olvasóidnak, de akár filmajánló sorozatot is indíthatsz, kiemelve akár a vállalkozásodhoz kapcsolódó jeleneteket, mondanivalókat is: “10 film, amit halálod előtt látnod kell! 1. Felhőatlasz! “,  2. Vérző olaj! ”, stb

6. Reblogolj

Ha gyakran szemlézel más blogokat, akkor készíthetsz róluk is blogajánlót, vagy éppen (ahogy már fent olvashattad), reagálhatsz is a posztokra.

7. Listázz

A legnépszerűbb blogbejegyzések a listák, az olvasók könnyen áttekintik, és a címek is nagyon beszédesek, csalogatók lehetnek, és akár azonnal lehet hasznosítani az olvasottakat:

Hogyan írj listát gyorsan? Először írd össze a pontokat, majd ha ez a váz megvan, mindhez írj pár mondatot és készen is vagy.

Sok sikert, sok ihletet és jó blogolást kívánok!

Facebook

 

Rácz-Akácosi Attila

Web: motivator.ma

Telefon: 06-20-277-3889

 

Megosztás
A sikeres cikkmarketing 10 lépése
Blogolsz? Híroldalt üzemeltetsz? Profitálni szeretnél belőle? Akkor úgy is kell gondolkodnod. Ez nem lehet nyűg, vagy kötelező robotmunka. A sikerhez az kell, hogy élvezd a cikkírást, és akkor az olvasó is élvezni fogja a cikkeket.
   2015-08-07    Vállalkozz!
Blog marketing: hogyan ütemezd a publikálást?
Meglehetősen rendszeresen írogatok ide, mert őszintén vallom, hogy aki kapni szeretne, annak adnia is kell, és a tapasztalat azt igazolja, hogy a sikeressé váláshoz vezető út az, ha Te is sikeressé teszel másokat.
   2015-07-15    Webes varázslatok
Hogyan írjunk blog bejegyzést harminc perc alatt?
A cím némileg félrevezető, hiszen a korábbi cikkeinkből is látszik, egy színvonalas íráshoz sok mindenre oda kell figyelnünk. Ugyanakkor van néhány olyan trükk, mellyel a folyamatot racionalizálhatjuk, így spórolva magunknak időt.
   2015-01-12    Webes varázslatok
Hogyan blogoljunk jól?
A tartalommarketing lényege, hogy olyan szabadon elérhető tartalmat hozzunk létre és osszunk meg, amely segítségével a potenciális ügyfelekből vásárlókat, majd később visszatérő vevőket generáljunk. Ezek az információk legtöbbször az általunk kínált szolgáltatásokhoz kapcsolódnak,...
   2014-12-27    Webes varázslatok