Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

Hogyan írjunk blog bejegyzést harminc perc alatt?

  •  Webes varázslatok
  • 2015-01-12 08:00:00
A cím némileg félrevezető, hiszen a korábbi cikkeinkből is látszik, egy színvonalas íráshoz sok mindenre oda kell figyelnünk. Ugyanakkor van néhány olyan trükk, mellyel a folyamatot racionalizálhatjuk, így spórolva magunknak időt.

 

Az idő pedig köztudomásúlag pénz, és ez kiemelten igaz egy vállalkozó számára. Így amennyiben szeretnél időt megtakarítani, miközben nem akarsz a keményen megdolgozott színvonalból engedni, mindenféleképpen olvasd el cikkünket!

 

A legfontosabb tanács az, hogy készülj előre! Amennyiben már hetente egy két bejegyzést írsz, érdemes már kitalálni a következő posztokat. Készíts egy naptárat pár hónappal előre, ahova az előzetes témákat a tervezett publikálási naphoz be tudod írni! Ezt folyamatosan tudod bővíteni, és így időd is van gondolkodni az adott témán, nem kell ezt az utolsó napra hagynod. Egy vázlat elkészítése már nagyon sok segítséget ad, és később az íráskor hálát fogsz adni neki, mivel meg van az a fonal, amely mentén már sokkalta egyszerűbb a mondanivalódat felfűzni.

Nyugodtan kérdezd meg az olvasóidat is, hogy milyen témájú cikkek érdekelnék őket, hiszen minél több témád van, annál nagyobb a választási lehetőséged is… A naptáron belül pedig érdemes a témákat kategorizálnod. Akciót hirdetsz valamilyen apropóból, vagy egy új termék dobsz piacra? Tanácsot szeretnél nyújtani, vagy inkább a gondolataidat szeretnéd leírni? Amennyiben csoportosítod a kitalált bejegyzéseidet, sikeresebben tudod variálni őket, így tartva fenn blogod egyediségét.

 

Minimum egy héttel korábban kezdj el ötletelni a következő posztodon!

Miről fog szólni? Hogyan szeretnéd kialakítani? Szabadidődben fogj tollat és papírt és gondolkodj! Keress kulcsszavakat, gondolatokat, melyek mentén felépíted a szöveged. Általában az írás elkezdése és befejezése a legnehezebb, érdemes ezeket nem az utolsó pillanatra hagynod. Ugyanígy foglalkozz időben a megfelelő külső-, és belső hivatkozásokkal, hiszen ezek fontos részei posztodnak, melyek további olvasásra sarkallják célközönséged.  Hasznos trükk híres, népszerű márkákat illetve neveket is megemlítened, mivel aki „google értesítést” kért ezekre, minden bizonnyal minimum egyszer ellátogat az oldaladra. Megtartása onnantól már csak rajtad múlik!

A bejegyzés előtt pár nappal már szakíts időt az írásra!

Különíts el magadnak egy olyan időtartamot, amikor semmi nem zavar, és kezd el megírni a bejegyzésedet. Mivel már korábban foglalkoztál vele, látni fogod, hogy sokkal könnyebb a szavak „monitorra vetése”, mint azt gondoltad volna. Ha megvannak a kedvenc idézeteid, a megfelelő forrásokat megtaláltad, és már összeállt a fejedben a poszt vázlata is, akkor innentől kezdve sima üggyé válik blogod véglegesítése.

Mint az látható, úgy tudod leegyszerűsíteni az írás folyamatát, ha nem hagyod az utolsó pillanatra, és nem egyhuzamban foglalkozol vele. Még akkor is inkább többször szakíts időt arra, hogy a következő bejegyzéseden gondolkodhass, ha ezek az időszakok nem túlságosan hosszúak. Akár elég lehet egy fél-fél óra is, hidd el, később ennek többszörösét spórolod meg!

Ráadásul az előre tervezéssel elkerülöd azt a csapdát is, hogy a sietség okán összecsapott, férc művet adsz ki a kezeid közül. Egy rosszul megírt blog ugyanis sokkal többet árt, mint használ, még annak ellenére is, ha a posztjaid rendszeresen időközönként követik is egymást. A minőségre törekedj, ne a mennyiségre, hiszen írásaid a vállalkozásod és saját magad tükörképei, és minden bizonnyal nem egy hanyag, nemtörődöm képet szeretnél magadról lefesteni a vásárlóidnak.

 

Megosztás
A sikeres cikkmarketing 10 lépése
Blogolsz? Híroldalt üzemeltetsz? Profitálni szeretnél belőle? Akkor úgy is kell gondolkodnod. Ez nem lehet nyűg, vagy kötelező robotmunka. A sikerhez az kell, hogy élvezd a cikkírást, és akkor az olvasó is élvezni fogja a cikkeket.
   2015-08-07    Vállalkozz!
A 15 perces blogger
Ha blogot vezetsz, biztosan szembesültél már azzal, hogy néha túl sok időt vesz el az írás: nincs témád, nincs ihleted, csak kínlódsz a billentyűzet felett. Ha gyakran vagy így, akkor ezt a cikket könyvjelzőzd be, mert sokszor lesz hasznodra az alábbi tanácsok miatt!
   2015-08-01    Webes varázslatok
Írnék én, de miről írjak?
A címbeli kérdést nagyon sokszor feltesszük magunknak, miközben meredten nézzük az üres képernyőt azon merengve, hogyan töltsük ki azt a karakterek olyan speciális sorrendbe rakásával, ami végül egy értelmes blogbejegyzést ad ki.
   2015-07-28    Webes varázslatok
Így érj el több megosztást pillanatok alatt!
A legbiztosabb módja annak, hogy weboldaladnak forgalmat generálj, ha népszerű, sok megosztást elérő posztot hozol létre a közösségi médiában. Ha pedig sikerül megnöveled a látogatottságot, akkor bizony az eladásaid is nőni fognak!
   2015-03-25    Webes varázslatok
Hogyan blogoljunk jól? II.rész
Blogoláshoz kapcsolódó nyolcas listánk következő része.         
   2015-01-05    Webes varázslatok
Hogyan blogoljunk jól?
A tartalommarketing lényege, hogy olyan szabadon elérhető tartalmat hozzunk létre és osszunk meg, amely segítségével a potenciális ügyfelekből vásárlókat, majd később visszatérő vevőket generáljunk. Ezek az információk legtöbbször az általunk kínált szolgáltatásokhoz kapcsolódnak,...
   2014-12-27    Webes varázslatok