Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

Business coaching: a mentális "Edzés" az Üzleti Sikered növeléséért. 2. rész

  •  Vállalkozz!
  • 2015-07-07 13:35:00
  • Rácz-Akácosi Attila
Sorozatunk első részében megismerkedhettünk a coaching fogalmával, most ezt a tudást mélyítjük tovább a második résszel, amiben többek közt a különböző típusait mutatjuk be.

Mit jelent a business coaching?

A Nemzetközi Coach Szövetség definíciója /ICF/: A professzionális coaching olyan erős szakmai együttműködés, mely azon ügyben motiválja az ügyfelet, hogy magasabb eredményeket érjen el a szakmai és a magán életében egyaránt.

A coaching végzése közben az ügyfél életminősége javul, jobb eredményeket ér el munkájában, növekszik a teljesítménye és bővül a tudása. A beszélgetések alkalmával mindig az ügyfél határozza meg a beszélgetés lényegét, ő irányít, míg a coaching figyel, kérdéseket tesz fel.

Ezen fajta stratégia segíti az ügyfelet, hogy:

  1. jobban átlássa a problémákat,
  2. letisztuljanak előtte szándékai
  3. és tevékenységre motiválja.

A coaching alatt a célirányos beszélgetések és a lehetőségek felvázolása felpezsdíti az ügyfél fejlődni akarását.

A coaching dolga, hogy megtudja hol tart most az ügyfél, merre tart, merre akarjon, hogy tartson és mit tesz meg ezen cél érdekében.

A coaching egy folyamat, amelyben nem az „edző” döntése és akarata érvényesül, hanem magának az ügyfélnek a céljai, szándékai, döntései, melyeket a coaching támogatott.

Az imént leírt meghatározás érvényes a business coaching-ra és a life coaching-ra egyaránt.

A business coaching leginkább a munkahelyi teljesítményre fókuszál és a hozzáértés fejlesztésére. Az üzleti életben elsőként a felsővezetők fejlesztésére koncentráltak /executive coaching/, viszont idővel rájöttek, hogy ez a fajta stratégia nem csak a felső vezetésben, hanem a cég vagy szervezetet valamennyi szintjén dolgozó kollégánál hasznos befektetés.

A nagyobb cégeknek belső coachuk van, viszont nem minden vezetés kedveli ezt a fajta módszert, ezért külsősöket szoktak alkalmazni, mivel jobban és más szemszögből lát rá egy független tanácsadói szervezet a cég működésére, stratégiájára. A módszer meghatározott szempontrendszer alapján levezényelt konzultációk sorozata, ahol minden az ügyfél érdekében történik. Az időbeosztását szem előtt tartva, strukturáltan működik.

Minden egyes konzultáció után a tapasztalatokat átbeszélve haladnak az „edzővel” a kijelölt cél felé az ügyfél elképzelései, stratégiája alapján teljesen egyénre szabva. Az elején a célokat fogalmazzák meg, majd az ezeket nehezítő problémákat, akadályokat vesszük célpontba, majd támogatást kap ezen akadályok leküzdésében.

Támogatást kap céljai megvalósításához, támogatást kap önmaga megismeréséhez, így rájön miért is hátráltatta az a bizonyos probléma, amit a tanfolyam végén már nem problémaként, hanem megoldandó vagy megoldható feladatként lát.

A coaching további tevékenysége figyelni, hogy a kedves ügyfél megmaradjon a közösen kijelölt úton, az előre meghatározott célokat szem előtt tartva a saját szempontjai és ideje, valamint lehetőségei szerint végrehajtsa, melyet végig a konzultációk alatt gyakorlatilag észrevétlenül, nyíltan és könnyedén.

A coaching-al közeli bizalmi kapcsolatot kiépítve, baráti légkörben oldják fel az addig /talán ismeretlen/ blokkolt energiáit.

Néhány alap coaching téma:

  • asszertivitás,
  • delegálás,
  • döntés,
  • önismeret,
  • önbizalom,
  • kiégés/burn out/,
  • sterssz- és konfliktuskezelés,
  • karrier.

Honnan jött az ötlet?

Az 1970-es években Tim Gallwey angol teniszszakértő mutatta be a nyilvánosságnak a coaching alapvető tevékenységeit, elveit, elméleteit. Az alapötlet Inner Game-től származik, aki az elején még a sportéletet vette célba, majd utóbb az üzletemberek is kezdtek ráérezni ennek jelentőségére.

Az alapjaihoz visszatérve: az edző célja, hogy növelje sportolójának a teljesítményét. A tréning lényege, hogy a sportoló az útjába kerülő akadályokat felismerje és képes legyen egyedül megbirkózni velük. Ha ezt átvisszük az üzleti életbe, a coach gyakorlatilag az edző szerepét tölti be, mivel célja ugyanaz: az ügyfelet a legjobb teljesítményre bátorítani.

A coaching-ot többféleképpen értelmezik.

  1. Az egyik értelezés szerint a teljesítmény növelését és a tanulásra való motivációt definiálja.
  2. Egy másik értelmezés az együttműködésre ösztönöz.

Mindegyik helyes és értéket képvisel a szakmában, viszont egy valami közös bennük: a coach és coaching között szoros együttműködés jön létre, nagy bizalmat kell fektessenek egymásba. A kitűzött célt közösen, több szempontból, több stratégiát kidolgozva próbálják meg elérni.

Business coaching fajtái

Négy féle fő business coaching típus létezik

  1. felsővezetői,
  2. középvezetői,
  3. csoportos,
  4. team.

Felsővezetői coaching

/executive/ a legfelsőbb pozícióban lévőket segíti olyan speciális problémák kezelésében, melyekben egyedül kell dönteniük. A képzés segíti jobban átlátni problémájukat, tisztábban, több szempontból elemezve tudnak adekvát döntést hozni.

Középvezetői coaching

A képzés olyan ügyfeleknek szól, akik a meglévő, bevált/vagy nem bevált/ stratégiát szeretnék újragondolni, átütemezni, vagy átírni és a coaching védett keretei között tesztelni.

Csoportos coaching

Ennek esetében különböző területek/cégek képviselői gyűlnek össze és a coach moderálásával megbeszélik tapasztalataikat, problémájukat, tanácsot és ötletet adnak egymásnak, véleményt cserélnek.

Team coaching

akkor lép életbe, mikor egy konkrét feladat megoldásához kell megfelelő segítséget kapniuk a tagoknak. Használható, amennyiben megváltozik a vezetői team, új ötletek, új tartalékok kiaknázásakor, helyes, ideális megoldások keresésénél.

Holnap megtudhatjátok, mi a life és a business coaching közti eltérés!

Coaching-ra fel, sok sikert!

 

Facebook oldalunk

 

Rácz-Akácosi Attila

Web: motivator.ma

Telefon: 06-20-277-3889

Megosztás
Business coaching: a mentális "Edzés" az Üzleti Sikered növeléséért. 5.rész
Tegnapi napon a business coaching menetével ismerkedhettél meg, mai napon a proaktív – és a business executive coaching részleteit mutatjuk be.
   2015-07-10    Vállalkozz!
Business coaching: a mentális "Edzés" az Üzleti Sikered növeléséért. 4.rész
Tegnapi napon a life és a business coaching közötti eltérést mutattuk be. Ma a business coaching menetével ismerkedhetünk meg.
   2015-07-09    Vállalkozz!
Business coaching: a mentális "Edzés" az Üzleti Sikered növeléséért. 3.rész
Tegnapi nap folyamán a business coachinggal ismerkedhettünk meg. sorozatunk következő részében pedig a coaching közötti eltérésekkel ismerkedhetünk meg.
   2015-07-08    Vállalkozz!
Business coaching: a mentális "Edzés" az Üzleti Sikered növeléséért. 1. rész
Sokak számára talán nem világos, mit jelent a Business Coaching, azonban, akik egy kicsikét jártasabbak a sportban, talán ismerősen hangzik a coaching, mint fogalom. Az eredeti jelentése szerint a “coach” az “edző”, a “coaching” pedig az edző által végzett támogató tevékenység.
   2015-07-06    Vállalkozz!