Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

Sellőlányokkal az óceánok védelméért!

  •  Tippek
  • 2015-04-03 09:30:00
"A világ erőforrásai elegendőek ahhoz, hogy kielégítsék mindenki szükségleteit, de nem elegendőek ahhoz, hogy kielégítsék mindenki mohóságát."
(Mahatma Gandhi)

 

Földünk óceánjainak védelmére sajnos egyre nagyobb szükség van, mivel az állapotuk felmérésére szakosodott nemzetközi program (International Programme on the State of the Ocean, IPSO) számos veszélyforrást nevezett meg: Ilyen fenyegetés többek közt a túlhalászás, a globális felmelegedés okán az óceánok hőmérsékletének növekedése, a sarki jégmezők csökkenése, az olajkitermelés súlyos környezetromboló tevékenysége, vagy éppen a korallzátonyok pusztulása. A legfrissebb kutatásuk szerint óceánjaink kritikus állapotban vannak a fentebb említett tevékenységek miatt, veszélyben van az egész óceáni ökoszisztéma, és mivel a tengerek, óceánok borítják Földünk legnagyobb részét, ezért változásuk teljesen átalakíthatják a ma ismert világot.

Éppen ezért szövetkezett 2012-ben a divat fotós Angelina Venturella és az elismert víz alatti fényképész,  Chiara Salomoni. Gyönyörű képeikkel az óceánok sérülékenységére, értékeik közös védelmére szeretnék felhívni a figyelmet.

A projekt keretein belül számos olyan modell és híresség vált „igazi sellővé”, mint például Vanessa Hudgens, vagy éppenséggel a Disney sztár Bella Thorne. Azonban nem csak hollywoodi sztárok csatlakoztak a kezdeményezéshez, hanem a vizek védelméért többször fellépő aktivisták is beszálltak a programba. Ilyen közismert aktivista  Ocean Ramsey, profi búvár és természetvédő, aki már korábban is többször együtt dolgozott a víz alatti fotóssal. Kezdeményezésük nagy nyilvánosságot kapott, beszámolt róluk többek közt a Huffington Post, az NBC, a Daily Mail is, miközben az Instagrammon 141 000 követőjük van.

Az elkészült képeket 2015 április 22-én mutatják be Amerikában, a befolyt támogatások egyik felét további reklám kampányokra kívánják fordítani, míg a másik fele közvetlenül a „Save Our Beach” nevezetű civil szervezethez juttatják el.

Az elkészült képek egy része megtekinthető, illetve megvásárolható sok egyéb kiegészítővel együtt itt

 

Megosztás
Egészséges, zöld iroda: 10 tipp amivel anyagilag is jól jársz
Napról napra több vállalkozás életében jelenik meg a zöldiroda iránti igény. Azt már több szakember is bebizonyította, hogy az irodai alkalmazottak teljesítményére jó hatással van a zöld környezet, és szerencsére egyre nagyobb igény is jelentkezik eziránt.
   2015-07-25    Vállalkozz!
Ki mondta, hogy a megújuló energia a nagyvállalatok kiváltsága?
Világszerte egyre több kisvállalkozás használ megújuló energiát. A fejlődő országokban évtizedes, évszázados lemaradást tudnak így áthidalni, a fejlett államokban pedig stratégiai, főként környezetvédelmi okokból támogatják a zöld energiát. A trend a lokális megoldásoknak...
   2015-04-01    Tippek
A legzöldebb cégek és technológiák
A klímavédelem területén az országoknak van a legnagyobb felelősségük. Sőt, elsősorban a gazdaságilag legerősebb nemzeteknek, amelyet jól példáz a „közös, de megkülönböztetett felelősség elve”. Ennek értelmében elsősorban a fejlett országok felelnek a kialakult helyzetért,...
   2015-03-16    Tippek
GREENWILL: Egy magyar kezdeményezés zölden hódítja a világot
A fenntarthatóság évtizedében élünk, amely kiváló alkalom, hogy meggyőzzük a világot a zöld mozgalom valós értelmének és céljának fontosságáról. Megoldást kell találnunk arra, hogyan tudjuk lépésről lépésre enyhíteni az emberiség felelőtlen magatartásának következményeit.
   2013-08-16    Zöld zóna